Изборник Затворити

МАЛИ КОРАК ЗА ГРАДСКУ УПРАВУ, ВЕЛИКИ ЗА ГРАД

Од лета претпрошле године, од часа када је храбри Александар Обрадовић обелоданио махинације породице Стефановић и других миљеника актуелне власти којима је оштећен „Крушик“, Локални фронт готово непрестано подсећа службенике града на чињеницу да овај ваљевски колектив није никаква света крава под, како смо чули, „ингеренцијом Министарства одбране“.

Локални фронт је, за неуке и лаковерне, упорно понављао да је „Крушик“ акционарско друштво у којем, штавише, грађани Ваљева поседују акције вредне преко 825 милиона динара. Уговор о конверзији дуга „Крушика“ према градском буџету у ове акције закључен је још у априлу 2014. године. А до пре неколико дана ова трансакција није била чак ни прокњижена у буџетском рачуноводству!

На питање одборника Локалног фронта, Љубомира Радовића, постављено на последњој седници градске скупштине, најзад је стигао жељени одговор: да, 82 551 акција „Крушика“, свака у номиналној вредности од 10 000 динара, укњижено је дана 15.децембра 2020. године на конто 111911 градског буџета.

За овај мали корак градске управе било је потребно шест година, осам месеци и четири дана…

Да би овај корак постао велики за нас, обичне грађане Ваљева, потребан је још један напор градске управе: да именује свог представника у Скупштини акционара у ХК „Крушик“ и на тај начин оствари права која по закону има власник капитала вредног преко 825 милиона динара. Право, на пример, да бар пита када ће и како „Крушик“ обезбедити средства за гашење старе енергане. Тај потез би за 20-25 одсто смањио укупну количину честица које годинама трују Ваљевце.

Хоћемо ли и на овај корак чекати шест година, осам месеци и четири дана?