Изборник Затворити

ОВО НЕЋЕ БРЗО…

Питање: Шта се догађа са изградњом бициклистичких стаза која се годинама најављује?

bicikla

Одговор: у Плану јавних набавки за ову годину под бројем 1.3.24 је наведена прва фаза бициклистичке стазе од Узун-Миркове до Обилазнице. Ова јавна набавка није расписана, али се уместо ње појавила друга која има везе са обећањем бициклистима.

Међутим…

Јавна набавка Пројектовање бициклистичке стазе у минор кориту реке Колубаре објављена је тек у новембру. Рок за подношење понуда истекао је 3. децембра у 10 сати.

Ове јавне набавке нема ни у седмој измени Плана јавних набавки. Нема је ни на листи набавки на које се не примењује Закон о јавним набавкама, а ни у делу тзв. јавних набавки испод лимита.

Биће занимљиво да сазнамо ко је добио овај послић од љубазне Градске управе…

Питање 1: Постоје ли у буџету средства потребна да се промени намена некадашње зграде Шесте школе?

Питање 2: Годинама се најављује доградња обданишта у Насељу ослободилаца Ваљева. Да ли ће у буџету бити средстава за то?

Ми у Локалном фронту имамо пуно право да се осмехнемо на прво питање, иначе врло непријатно за обе странке које су делиле власт у Ваљеву последњих година. Њихови функционери и одборници исмевали су све који су упозоравали да је пројект назван МОЦ, па МИЦ, и на крају ТИЦ на веома климавим темељима. Подсећамо, будући „научни центар Србије“ требало је да делује у простору старог здања Шесте основне школе.

Како је МИЦ-а постао ТИЦ, а ТИЦ-а ВИЦ можете погледати у прегледу чланака које Локални фронт чува у свом клипингу.

zid

Одговор: У Нацрту буџета за 2021. нема средстава намењених преуређењу старе Шесте школе, иако их је у неким претходним годинама било. Пошто је блистава замисао о ТИЦ-у тихо гурнута под неки тепих у Градској управи, појавила се нова – у овој згради треба отворити обданиште за децу! Програм 8 (Предшколско васпитање и образовање) планира да догодине потроши преко 500 милиона динара. Од ове цифре за зграде и грађевинске објекте одвојен је свега један милион, тако да се не очекују никакви озбиљни захвати на здању које полако пропада, слично неким оперушаним па заборављеним грађевинама у центру Ваљева.

Исти одговор важи и за друго питање, које се такође односи на простор „За нашу децу“, зар не?