Изборник Затворити

ИЗВИНИТЕ, А КО ЈЕ НАДЛЕЖАН ЗА НАШЕ ЗДРАВЉЕ?

 

У поштанском сандучету броја 37 у Пантићевој улици, у седишту Локалног фронта, почесто нађемо и анонимне дописе грађана који указују на неке наше заједничке, ваљевске проблеме.. Нама је разумљива жеља грађана, иако то од нас тражи додатне напоре и време да бар у основним цртама проверимо колико су такви дописи засновани на стварној ситуацији.

За један такав допис, срећом, није требало много времена… ( pismo LF-a, odbornicko pitanje

Укратко препричано, грађани који живе у Поп-Лукиној улици, код раскрснице са Пантићевом улицом, годинама упозоравају на дивљу депонију, насталу на делу напуштеног приватног поседа. Грађани тврде да је овај девастирани простор, претворен у јавни тоалет, извор могуће нове епидемије, а већ сада царство глодара и гмизаваца!

Писмо се завршава вапајем: HELP, SOS, НАШИ НАДЛЕЖНИ!

Одборник Локалног фронта, Љубомир Радовић, свакако ће ово питање поставити пред Скупштином града и захтевати једноставан одговор- ко је надлежан да помогне нашим суграђанима?

Зашто баш ово питање?

Зато што оно има своју предисторију. Први пут је озбиљно постављено 13.марта 2017.године, писмено, пријавом градској Комуналној инспекцији. Одговор је био доста брз…

odgovor komunalne ispekcije

Грађанин који се, пун наде, обратио комуналној инспекцији јако добро је знао да проблем није у имовинско-правним односима, па је, и даље пун наде, послао допис Санитарној инспекцији. Штавише, упозорио је овај државни орган на Закон о општем управном поступку. Дакле, ако установа којој се допис упути није надлежна за решавање конкретног проблема, њена законска обавеза је да допис проследи ономе ко за то јесте надлежан.

pismo sanitarnoj inspekciji

Одговор инспекције био је брз.

И веома празан. У реду, рецимо да санитарна инспекција Министарства здравља стварно није надлежна (????)…

Тужно и страшно је што орган Министарства здравља Републике Србије не зна ко јесте надлежан у оваквом случају!

odgovor sanitarne inspekcije

Да ли је једно одборничко питање довољно да разреши проблем за који нико у Ваљеву годинама није био надлежан?

Видећемо!